11 apr. 2017

Cruelty free: 4 parfymtester från SomethinSpecial!

Parfymer är faktiskt inte det enklaste om man vill 100% säkerhet vill undvika djurtester & ha dem veganska - särskilt inte om man vill ha dofter som inte ingår i det konventionella facket. Det finns massor med små independent parfymerier i USA som gör just parfymer som passar i dessa kategorier. Dock går det inte att beställa parfymer i alkoholform från USA - deras dumma exportlagar förbjuder det.

Men det finns istället OLJEBASERADE parfymer! Dessa går alldeles utmärkt att skeppas från USA, de är veganska, snälla mot huden, rätt billiga & inte ett dugg testade på djur. PROBLEM SOLVED! (Så länge inte Postmord slarvar bort ditt efterlängtade paket så fort det anländer på svensk mark).

Jag har nog pratat om märket SomethinSpecial förut, ett amerikanskt litet independent märke som inte bara specialiserar sig på att göra djurvänliga "kopior" på kända parfymmärken (tex Guerlain, Prada, Yves Saint Laurent, Tokyo Milk, Dior, Tom Ford, Narciso Rodriguez) utan även gör även egna parfymblandningar, både feminina, maskulina & unisex. Så jävla bra! 

Nu tänkte jag recensera 4 stycken små tester jag fick med min senaste stora beställning. Alla fyra lät så fantastiskt spännande i sin beskrivning att jag var tvungen att beställa hem dem som tester:



"Cedarwood and tobacco blend with rose, tonka bean and oak aged bourbon."

Mitt utlåtande: Inledningsvis luktar Bourboned Tobacco tydligt av ros och en söt tobak. Rosen ger parfymen en tvålig, fräsch doft jag inte förväntat mig. Jag är ingen galning i rosor men den här är en ultimat unisexkombo för en parfym. Rosorna slutar dominera efter ett par timmar & kvar är en härlig träig, söt tobaksdoft där vanilj kommer fram mycket tydligare. Hållbarhet är ungefär 2-3 timmar. 



"A woody, earthy mix of cedar and sandalwood, warmed with musk and a hint of patchouli."

Mitt utlåtande: Beskrivningen av den här parfymen lät så awesome att jag slet korken av den här allra först när paketet med mina prover kom. Driftwood är en söt träig doft med cederträ, vaniljiga toner, väldigt krämig sandelträ & en hint av något som jag tycker påminner om bergamot. Väldigt fräsch doft, diskret & unisex på ett perfekt sätt. Det som stannar längst är cedar & patchouli - hurra! Hållbarhet är ungefär 4-5 timmar.

"An olive branch warmed by Mediterranean sun, with notes of dewy fig leaves, sea mist, cyclamen petals and wild violets."

Mitt utlåtande: Initialt är det tydlig citrus med en krämig fikondoft. Jag älskar viol men känner inte den särskilt tydligt tyvärr. Det här är en både fräsch, söt & väldigt grön doft med värme. Olive leaf & fig har en JÄVLA hållbarhet - jag känner den i slutet av arbetsdagen efter 8 timmar. I slutändan kvarstår krämig fikon med en fräsch sälta. Alltså, yummie! Vanligen gillar jag aldrig parfymer med mycket citron, men den här kommer jag garanterat bära när andan faller på. 

"This combination of cedar, sage and coriander smells like a purifying walk in the woods after a fresh rain. Very herbal and earthy."

Mitt utlåtande: Granskog, örter, citron, luft, lite regn. De orden skrev jag upp när jag satt på bussen till jobbet samma morgon jag satt provade Indigenous första gången. Det här är ingen parfym för den vanlige parfymbäraren, utan snarare för den som älskar naturliga riktiga dofter utomhus & inte hittar det man söker bland konventionella parfymer. Initialt är den extrem fräsch örtig doft med massor av skog som snabbt lugnar ner sig till väldigt fräsch, citrusig grön doft . Hållbarhet är 3-4 timmar. 



Måste säga att SomethinSpecial levererat väldigt intressanta dofter - alla dessa fyra små doftädelstenar tyckte jag var både intressanta, välbalanserade & unika. Mina personliga favoriter från detta märket är ingen av dessa ovan (även om Driftwood kan blir en ny favorit) utan jag återkommer med recension kring dem. Men jag hoppas att fler vågar testa ickekonventionella oljeparfymer som är cruelty free & veganska som dessa. Just mina tester ovan är väldigt unisex, men det finns feminina, maskulina, blommiga, söta eller fräscha sorter att välja bland mer än 200 olika dofter!

4 små tester som dessa ovan kostar 9 dollar (+frakt). Man kan också handla från SomethinSpecial via ETSY! På Etsy finns massor med fler independent veganska parfymoljemärken om man vill leta, tyvärr är nästan alla amerikanska så man får räkna med lite frakt etc.


OVER & OUT! :*

Inga kommentarer: